Fundator – Fundacja Renovo

Fundator

Zakład betoniarski HANDL – BET rozpoczął swoją działalność w 1983r. Od początku firma związana jest z produkcją prefabrykatów betonowych a od roku 2001 zajmuje się również produkcją betonu towarowego. Już od ponad 25 lat tworzy nowoczesny wizerunek Nowego Sącza. Z roku na rok zwiększa zakres swoich inwestycji Jako jedyna z firm w Nowym Sączu zajmuje się produkcją wysokiej jakości STROPÓW TERIVA. Wyróżnia się przede wszystkim daleko posuniętym unowocześnieniem produkcji, poprzez wprowadzenie NORM oraz MASZYN. Gwarantuje jakość dzięki stałości procesów technologicznych, które dają wysoki poziom powtarzalności wyrobów Produkowane wyroby spełniają wymagania wynikające z ustawy z dnia 16.04.2004 roku „O wyrobach budowlanych”.

Przez ten okres czasu, jaki firma HANDL-BET istnieje z jej materiałów zostały wybudowane okoliczne szkoły, domy oraz różnego typu hale przemysłowe i sportowe. HANDL-BET posiada Laboratorium, Zakładową Kontrolę Produkcji. Dzięki temu laboratorium jest w stanie przeprowadzać codzienne badania, które pozwalają na sprawdzenie czy beton i wyroby nadają się do sprzedaży. Firma prowadzi również badania na prasach, które sprawdzają wytrzymałość swoich materiałów na zgniatanie. Chcąc zapewnić swoim klientom produkty o najwyższej jakości, HANDL-BET opiera się na własnych, sprawdzonych rozwiązaniach technologicznych, które wypracowała i ciągle udoskonala prowadząc działalność produkcyjną od wielu lat. Pustaki stropowe, belki stropowe, oraz inne materiały uzyskały certyfikaty uprawniające do oznaczenia znakiem bezpieczeństwa

HANDL -BET dba o to by klienci byli zadowoleni z wyrobów najwyższej jakości, dlatego też używa wyłącznie materiały, które są sprawdzone i posiadają certyfikaty. Używa przede wszystkim kruszywo łamane bez pospółki, cement czysty bez jakichkolwiek dodatków z cementowni „Ożarów”. Zaufanie, jakim darzą Firmę klienci pozwala jej na sprawne funkcjonowanie w trudnych warunkach rynkowych oraz ciągłe rozwijanie firmy. Dlatego też HANDL-BET nieprzerwalnie udoskonala swoją ofertę by wyjść naprzeciw oczekiwaniom klientów. Firma nie jest „sztywna cenowo”. Dla składów materiałów budowlanych oraz przy dużych zamówieniach od osób fizycznych, firma ustala indywidualne upusty procentowe lub inne formy promocji. Nie łączy swoich promocji z ustalonymi indywidualnie rabatami. Wielkość produkcji i własna baza transportowa dają firmie HANDL-BET możliwość obsłużenia każdej inwestycji bez względu na odległość i wielkość zamówienia.