header-banner

Państwo Chromczakowie z Cyganowic

Pierwszy historyczny remont przeprowadzony przez  Fundację Renovo miał miejsce w Cyganowicach gmina Stary Sącz. Osiemdziesięcioletnia Pani Stanisława mieaszkała wspólnie z synem w małym zniszczonym domu. Wiekowa budowla wymagała kompleksowego remontu.

Wszystko zaczęło się od spotkania z sądeckim biznesmenem Panem Władysławem Sejudem. Opowiedział nam niezwykłą historię zachęcając do podjęcia wspólnej pomocy. Poznaliśmy Panią Stanisławę 80 letnią kobietę wraz z 58 letnim synem Zbyszkiem bohaterów naszego wspólnego przedsięwzięcia. Mieszkali w starym rozpadającym się drewnianym domku przypominającym lata 40 niestety w stanie do kapitalnego remontu. Dach rozpadający się na naszych oczach w środku schludnie, widać było pracę włożoną w zachowanie czystości a także rodzinnego ciepła. Niestety jednak czas bezlitośnie odbił tam swoje piętno.

Podjeliśmy decyzję o kapitalnym remoncie dzięki wsparciu naszych przyjaciół i regionalnych biznesmenów wyremotowaliśmy im dach wzmacniając konstrukcje domu a także prowadząc kapitalny remont wewnątrz jak i zmianę siatki ogrodzeniowej na zewnątrz.

Projekt ten kosztował nas:

26 557,88 zł

Przed: