6. Państwo Szczepańscy z Nowego Sącza – Fundacja Renovo

6. Państwo Szczepańscy z Nowego Sącza

20140425 095044

W 2014 roku Fundacja Renovo podjęła się pomocy Państwu Szczepańskich zamieszkałych w Nowym Sączu. Projekt zawierał wyremontowanie trzech pokoi, kuchni oraz łazienki. Rodzina Szczepańskich  zgłosiła się sama z prośbą o objęcie ich naszymi działaniami. Fundacja Renovo po dokonaniu wstępnych oględzin oraz przygotowaniu planu działania w kwietniu 2014 roku przystąpiła do realizacji powyższego zadania.

W pierwszym etapie projektu przystąpiliśmy do wymiany okien w domu Państwa Szczepańskich. Wymieniliśmy okno w kuchni oraz dwa okna w jednym pokoju. W kolejnym etapie remontu po usunięciu starej posadzki zrobiliśmy wylewki w dwóch pomieszczeniach (w kuchni i pokoju).  Przygotowaliśmy podłoże pod nową podłogę. W kuchni ułożyliśmy płytki, które były własnością właścicieli domu natomiast w pokoju położyliśmy panele podłogowe zakupione przez Fundację Renovo. W kolejnym etapie przystąpiliśmy do malowania ścian i sufitów w domu. Odświeżyliśmy ściany w kuchni, łazience na korytarzu oraz w trzech pokojach. Po szpachlowaniu i odmalowaniu pomieszczeń ułożyliśmy nowe parapety w kuchni oraz w pokoju gdzie były wymieniane okna. Po zakończeniu  szpachlowania oraz malowania i ułożeniu płytek oraz paneli Fundacja Renovo zakupiła komplet nowych mebli kuchennych dla Państwa Szczepańskich, które zostały umieszczone w kuchni. Relacja z remontu u Państwa Szczepańskich przedstawiona była w TVP 2.

PRZED

PO