header-banner

Państwo Gołąb z Januszowej

Państwo Gołąb mieszkają w Januszowej w gm. Chełmiec. To 6-osobowa rodzina, dla której miłość jest najważniejsza. Pan Marian, głowa rodziny powtarza „miłość bliźniego jest najważniejsza…”

W 2016 roku rodzina postanowiła spełnić marzenie o wybudowaniu domu, by żyć w godnych warunkach. Dotychczasowe 2 pokoje to zdecydowanie za mało dla tylu osób. Ciężką pracą dążyli do celu, niestety wszystkie plany się posypały, gdy Pan Marian usłyszał diagnozę – nieuleczalna białaczka. Ta informacja była ogromnym ciosem dla rodziny. Sytuacja zmusiła ich do zaprzestania budowy, by skupić się na podratowaniu zdrowia. Pan Marian nie może pracować, nie jest więc możliwe by samodzielnie dokończyli budowę domu.

Codzienne życie rodziny Gołąb jest mocno utrudnione ze względu na warunki, w jakich mieszkają.

Właśnie dlatego postanowiliśmy pomóc! Dzięki pomocy dobrych ludzi udało się nam zbudować dwa piętra i zamontować okna, a po Nowym Roku gotowy będzie dach! To bardzo dobra wiadomość. Mimo zimy i trudniejszych warunków nie zatrzymujemy się w działaniach!

Kolejnym etapem prac jest zamontowanie instalacji hydraulicznej i elektrycznej. Wierzymy, że uda się cel osiągnąć szybko by kolejne święta Bożego Narodzenia były dla rodziny tymi pierwszymi spędzonymi w nowym domu!

Nasza strona korzysta